Lelki Egészségvédő Alapítvány

Fő tevékenység: 
Magánéleti, családi problémák kezelése, pszichológiai segítségnyújtás
Telefon: 
+36 1-
2217068
Fax: 
+36 1-
3841961
Mobil: 
+36 30-
3507823
+36 30-
4471662
Bemutatkozás: 

Engedje meg, hogy néhány mondatban bemutassuk az 1993-ban Budapesten alakult, s azóta folyamatosan működő zuglói székhelyű, kiemelten közhasznú Lelki Egészségvédő Alapítvány tevékenységét.
Az Alapítványt dr. Antalfai Márta hozta létre két klinikai szakpszichológus – Márton Éva és Mihalik Erzsébet – és egy pszichiáter-lélekgyógyász, dr. Aradszky Edit közreműködésével, hosszú évek szakmai tapasztalata alapján - azzal a céllal, hogy széles rétegek számára tegye elérhetővé a mentálhigiénés, egészségvédő, pszichológiai és pszichoterápiás szolgáltatást. Magasan képzett szakembereink olyan egyénre szabott személyiségfejlesztő módszereket alkalmaznak, amelyek lehetővé teszik a sikeres és aktív adaptációt a környezet új kihívásaihoz. Az Alapítvány keretei között folyó terápiás munka arra a holisztikus szemléletre épül, amely az egészség fogalmán a testi, lelki, szellemi és természeti tényezők harmonikus együttműködését érti.
Alapítványunk részt vesz a tanácsadói szakpszichológus képzésben az ELTE PPK Tanácsadás-pszichológia, valamint Személyiség- és Egészségpszichológia Tanszékének Gyakorló Intézeteként. 

Küldetéstudat
A hozzánk fordulóknak segítséget kívánunk nyújtani önmaguk megismerésében, a környezetből származó konfliktusok kezelésében, munkahelyi, kapcsolati, tanulási problémák megoldásában. Az önkifejezés legkülönfélébb változatain – mint például a verbális megfogalmazáson, meseelemzésen, rajzoláson, festésen, mintázáson, testorientált terápiákon – keresztül lehetőség nyílik a hozzánk fordulók számára, hogy önmagunkat és környezetünket jobban megismerjék és megértsék. Szolgáltatásaink „szelíd gyógymódnak” tekinthetők, mivel pszichológiai és pszichoterápiás segítségnyújtás és különféle fejlesztő tréningek által történik az egészség helyreállítása. Segítő módszereink alkalmazkodnak a páciens egyéniségéhez és a probléma jellegéhez. 
Alapítványunk fontosnak tartja a szociálisan hátrányos helyzetű, nehéz anyagi körülmények között élő, illetve krónikus betegségben szenvedő páciensek támogatását, és számukra kedvezményes díjú, egyéni és csoportos pszichológiai ellátás biztosít. 

Amiben segíthetünk

 

-életvezetési problémák →

-szorongásos zavarok (pánikbetegség, kényszerbetegség, fóbiák,stb.)→

-szexuális zavarok →

-családi és párkapcsolati konfliktusok, krízisek→

-gyermek- és serdülőkori zavarok →

-hangulatzavarok (depresszió, bipoláris zavar) →

-evészavarok (anorexia, bulimia) →

-alvászavarok (elalvási és átalvási zavarok, alvajárás, rémálom)

-pszichoszomatikus zavarok 

     (pl. gyomorfekély, vastagbélgyulladás, IBS, magas vérnyomás, asztma, fejfájás) kezelésében.