Dr. Kalóczkai Andrea

Szakterület: 
Neurológus
Pszichoterapeuta
Mobil: 
+36 30-
4203709
E-mail: 
kalozkaandrea@gmail.com
Rendelési cím: 
BUD
Fő tevékenység: 
Pszichoterapeuta, Neurológia
Dr. Kalóczkai Andrea
Bemutatkozás: 

Rendelés:- Medoc Egészségközpont -1138. Budapest. Lehel u 8.

                -Óbudai Hormondoktor Magánorvosi Rendelő - 1037. Budapest. Fehéregyházi út 21.

               - Budai Egészségközpont - 1138. Budapest. Váci u 135-139

Orvostudományi tanulmányait Pécsett végezte, majd az Ajkai Városi Kórházban kezdett el neurológiai osztályon dolgozni. Később  az Országos Neurológiai és Pszichiátriai Intézetben / OPNI / Prof. Dr. Halász Péter osztályán dolgozott és foglalkozott az epilepszia beteg minden aspektusával.

1993-ban Pécsett szakvizsgázott neurológiából, majd Budapesten 2001- ben p, és 2003- ban pszichoterápiából és 2003- ban klinikai farmakológiából.

1996-ban 2 hónapot német állami ösztöndíjjal A Bonni Egyetemi Klinikán tanulmányozta az epilepszia betegség műtét előtti kivizsgálását.

1998-tól a Novartis Gyógyszer Hungary Kft-nél volt 5 évig orvostanácsadó, utána 4 évig az EGIS Nyrt-nél központi idegrendszeri gyógyszerekkel kapcsolatos marketing munkát végzett.

2012 óta különböző szakrendeléseken dolgozik és több helyen tanít meseterápiát kiképző terepeutaként.

 

Szakterületeim:

-Pszichoterápia,

-Neurológia.

-rosszullét kezelése,
-fejfájás-
-epilepszia kezelése
-az idegrendszeri betegségek kivizsgálása, kezelése
-a betegséghez csatlakozó pszichés problémák gondozása
-a testi és lelki eredetű problémák elkülönítése, kezelése
-alvászavarkezelése
-végtagfájdalom kezelése
-egyéni, analitikusan orientált pszichoterápia
-pszichodráma
-analitikus meseterápia

Végzettség: 

A Pécsi Orvostudományi Egyetemen szereztem diplomát 1989-ben, majd az ajkai Magyar Imre Kórház neurológiai osztályán kezdtem el gyakorolni hivatásomat. 1992-ben Budapestre kerültem, és a hajdani „Lipóton”, vagyis az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben folytattam pályafutásomat. Itt mélyedtem bele az epilepszia betegek gondozásába, a betegek komplex kezelésébe, a gyógyszeres terápiáktól kezdve a pszichoszociális betegvezetésen át, az epilepszia műtét előtti kivizsgálásáig. 1983-ban tettem neurológiai szakvizsgát. Később az EEG és Elektrofiziológiai Labor és Fejfájás-ambulancia orvosaként dolgoztam tovább a Lipót falain belül. Ekkor már erősen érdeklődtem a pszichoterápia iránt, és 2000-ben pszichodráma- csoportvezető lettem, majd 2001-ben szakvizsgáztam pszichoterápiából. Így mind az önismeret iránt érdeklődőkkel, mind a lelki betegségben szenvedőkkel való foglalkozásra kiterjed végzettségem. Több epilepszia betegeknek szervezett terápiás és önismereti csoportot vezettem. 1998-tól a gyógyszeriparban dolgoztam, de klinikai munkámat nem szakítottam meg hosszú időre. Részt vettem a Szt. Margit Kórház neurológiai osztályának betegellátásában, a Korányi Tüdőgyógyintézet neurológiai tevékenységében, és közel 15 évig az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet epilepszia-szakrendelésén is dolgoztam. Gyakran vettem részt nemzetközi és hazai szakmai kongresszusokon, és több előadást is tartottam az epilepszia kezelésének témakörében. Klinikai farmakológiából 2003-ban szakvizsgáztam, több gyógyszervizsgálatban vettem részt vizsgáló orvosként.