Dr. Ifj Wernigg Róbert

Szakterület: 
Pszichiáter
Mobil: 
+36 20-
3302039
E-mail: 
wernigg@freestart.hu
Rendelési cím: 
Fő tevékenység: 
pszichiáter szakorvos
Bemutatkozás: 

FIGYELEM! A bemutatkozás szövege átmenetileg nem aktuális (lásd a lap alját).

============================================

Magánrendelés keretében pszichiátriai és pszichoterápiás tevékenységet folytatok. Családterapeuta-családkonzultánsként egyik kiemelt érdeklődési területem a család- és párterápia. Mindenféle típusú pszichés zavarral foglalkozom, kivéve azokat, amelyek ellátása külön végzettséghez kötött (így például 18 éven aluliak és szenvedélybetegek kezelését nem vállalom, legfeljebb családterápia formájában, gyermekpszichiátriai illetve addiktológiai konzultációt követően).

Néhány példa a mindennapi gyakorlatban általános tevékenységeim közül, a teljesség igénye nélkül:

- gyógyszeres kezelés betegkövetéssel (kedélybetegségek, pszichózisok, időskori mentális zavarok stb.)
- pszichoterápiás tanácsadás, támogató pszichoterápia, szakpszichoterápia (egyéni és család), családgondozás (pl. idült mentális betegségeknél)
- szakvéleményezés
- igény esetén otthon történő ellátás (pl. idős vagy mozgáskorlátozott beteg esetében)

Angol nyelven is rendelek. Oroszul inkább csak értek és valahogyan kifejezem magam, ha muszáj (pszichoterápia vagy szakvéleményezés már nem menne).

A közvetlen gyógyító tevékenység mellett magas szintű nemzetközi szakirodalom szakfordításával és kivonatolásával, illetve a szakterületemmel kapcsolatos közlemények írásával is foglalkozom. Időszakosan tudományos ismeretterjesztésben is részt veszek (pl. lakossági szűrések, ismeretterjesztő kampányok, médiaszereplések).

További terveim közé tartozik az igazságügyi elmeorvostan elsajátítása, és/vagy a pszichodráma terapeuta képzettség megszerzése is. Szeretnék németül megtanulni olyan szinten, hogy ezt a mindennapi munkámban is hasznosíthassam. Végül, érdekelnek a nemzetközi tapasztalatok hazai közegbe való integrálásának lehetőségei is; több ilyen jellegű kezdeményezésben is részt vettem (integrált pszichiátriai ellátás, élménypedagógia, nemzetközi csereprogramok).

============================================

FIGYELEM! 2008. noveber 17-től bizonytalan ideig az Egyesült Királyságban dolgozom (Watford & Three Rivers Community Mental Health Team, 16-18 Upton Road, Watford, WD18 0JP, tel.: +44 7919 598373, e-mail: robert.wernigg@hertspartsft.nhs.uk). A magánrendelésemet emiatt átmenetileg szüneteltetni kényszerülök. Friss információval 2010-ben jelentkezem.

Új ügyfeleket jelenleg feleségem, Dr. Slezák Adrienn fogad, tel.: 20 / 455 7894.