Dr. Antolik Mariann

Fő tevékenység: 
Fogorvos
Szakterület: 
Rendelők: 

Antolik Mariann fogszakorvos

Hercegprímás utca 14 4. em. 404.
Budapest 1051
Földrajzi szélesség: 47° 30' 6.6636" N
Földrajzi hosszúság: 19° 3' 9.4644" E

 
Rendelési idő: 
Hétfő-Csütörtök:: 10 :00 -18 :00
Péntek:: 09 :00 -13 :00
Bemutatkozás: 

Az FDCO fogászat célja, hogy a legjobb, legújabb módszerekkel, legjobb tudásunk szerint, gyorsan és hatékonyan orvosoljuk fogproblémáit.

Fogászati kezeléseinkkel nem csak fogai egészségét és szépségét nyerheti vissza, de teste vitalitásában, egészségmegőrzésében is nagy szerepet játszhat.

Mi abban tudunk Önnek segíteni, hogy a szépsége valódisága az egészség erejével hasson.

Gyermek fogászat

Különleges felszereltségünk, prémium szintű gyermekbarát környezetünk, lehetővé teszi, hogy gyermeke, félelem és fájdalom nélkül élje át a fogászati kezeléseket, és játszva sajátítsa el a szájhigiéne helyes kivitelezését és fenntartását, így elérve a célt, hogy gyermeke fogai egészésegesek legyen a későbbiek során is.

Fogszabályozás

Mosolya tökéletessé válhat! Ez ma már bármely élet szakazban kivitelezhető. Fogszabályozásra, fogszabályozó készülékek használatára akkor van szükség, ha az Ön vagy gyermeke fogainak elhelyezkedése eltér a normálistól, ami esztétikai és élettani problémákat, vagy harapási rendellenességeket okoz.

Szakorvosaink, a legújabb technológiákat alkalmazva, hozzák ki a maximumot a kezelendő fogsorból, fogeltávolítás nélkül. A lágy erőkkel ható, úgynevezett önligírozó fogszabályozó eljárásoknak köszönhetően, szinte bármely foghelyzetet lehet korrigálni. Használatával a fog finoman a helyére mozgatható, ahol stabillá válik és növeli a fogsor egészségét, ellenállóképességét. Az önligírozó, ragasztott fogszabályozó készülék, nagy előnye, hogy gyorsabban, egyszerűbben érhetünk el látványos eredményt, illetve kerámiából készült láthatatlan változatban is igényelhető. Tudta, hogy gyermeke fogai már a tejfogazattól kezdve a helyes növekedési irányba terelhetők, illetve gyermeke arc- és állkapocs csontozatának valamint az ezeket fedő izmok fejlődését lehetséges befolyásolni? Tudta, hogy ha gyermeke szájlégző, az jelentősen befolyásolhatja a fogak állását, a fogak körüli szövetek fejlődését és ezáltal az arc külalakját? A rossz szokásokról való leszoktatás (ujjszopás, cumi, szájlégzés) nagyban hozzájárul a későbbi tökéletes mosoly kialakításához! Ebben is segitenek a legkorszerűbb kivehető készülékek.

Fogak pótlása

Az elhanyagolt foghiány és annak elhalasztott pótlása az egész szervezetre hatással van. Első sorban a szájüreget és a meglévő fogakat viseli meg.

Az ép fogak elmozdulnak a hiány irányába bedőlnek, kiemelkednek, meghosszabbodnak. Gyökerük elveszíti stabilitását ezáltal a fogak rágóereje jelentősen csökken. A fogíny gyulladásba kerül.

Az állkapocs nem rendeltetésszerűen terhelődik, ezért csontja elvékonyodik, jelentősen gyengül. Az állkapocs ízület is gyulladásba kerülhet az arc és a nyak izmai deformálódnak.

Ez a deformáció kihat a gerincre, rajta keresztül az egész testre

változik a tartás, változik a járás, a belső szervek elhelyezkedése.

 

A hiányzó fogak pótlására több lehetőség van, akár hídpótlás akár műgyökér beültetésről beszélünk.

 

Amennyiben a foghiány mellett 2 ép fog található, a kettő közé protetikai híd készítésével megoldhatjuk a foghiány problémáját.

Ez viszonylag gyors megoldás mely akár egy-két hét alatt is elkészíthető tökéletesen, a hiányzó fog formáját maximálisan visszaadva.

 

Ám a legbiztosabb megoldás a beültetett műgyökér, vagy fogászati implantáció. Ez lényegében egy stabil, a csontba helyezett csavar, a fogsorba pontosan illeszkedő felépítmény, korona kerül.

A beültetéshez nem kell a hiány körüli fogait lecsiszolni, sazok sértetlenek maradnak

Az implantátum a beültetéstől számítva 40-50 évig is stabil maradhat. A rágása évtizedekig biztosított, a beültetett fog a keményebb falatokat is bírja.