Nyiroködéma Centrum - Egyensúly Gyógytorna magánrendelő

Fő tevékenység: 
Gyógytorna
Telefon: 
+36 1-
2261926
Mobil: 
+36 20-
5785013
Bemutatkozás: 

Előfordult már az életében, hogy egy rossz mozdulattól fájdalom hasított a derekába? Egész nap a számítógép előtt ül, és délutánra úgy érzi, mintha acélabroncs szorítaná a nyakát, netán egy véletlen sportsérülés miatt makacs fájdalmak kínozzák?

 

A háziorvosa vagy a szakorvosa gyógytornát javasolt Önnek, vagy egyszerűen csak úgy érzi, hogy egy kis mozgásra vágyik?

 

Keressen fel minket, segítünk! Korszerűen felszerelt gyógytorna magánrendelőnkben olyan mozgásterápiákat alkalmazunk, amelyek segítségével a megbetegedett vagy sérült testrészek fájdalommentességét és mozgáskészségét állítjuk helyre.

 

Gyógytornával a mozgásszervi megbetegedéseken túl reumatológiai, ortopédiai, traumatológiai, neurológiai és belgyógyászati kórképeknél is kiváló eredményeket érünk el.

 

A sok éves tapasztalatnak és a világszínvonalú gépeinknek köszönhetően sikerrel vesszük fel a harcot a veleszületett vagy műtét következtében kialakult nyiroködémával is.

 

A gyógytornát más kezelés nem helyettesíti, és a hatása gyakran már egy alkalom után is érezhető.

 

Ha kellemes környezetben, madárcsicsergés mellett, a kezelés előtt vagy után egy finom csésze teát kortyolgatva szeretne gyógyulni, akkor válasszon minket, nem bánja meg!

 

KEZELÉSEK:

 

-Lymphoedema (nyiroködéma) kezelés: 

 

A nyirokrendszer működésének veleszületett vagy szerzett károsodása az érintett testrész szövetközti folyadéktartalmának növekedéséhez, krónikus nyiroködéma kialakulásához vezet. A kórosan felszaporodott nyirokfolyadék mennyiségét manuális nyirokdrenázzsal, gépi pneumatikus kompresszióval valamint kompressziós pólyákkal és harisnyákkal csökkentjük.

 

 

-LÁGYLÉZERES KEZELÉS ÉS FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS:

 

Magyarországon elsőként és egyedüliként, a német Zimmer cég OptonPro nevű, nagyteljesítményű, 7 Wattos lágylézer készülékével megkezdtük a lágylézeres kezeléseket. Az ultramodern berendezés több évtizedes kezelési tapasztalatok alapján, előre meghatározott kezelési programokkal gyógyítja az akut és krónikus problémákat, illetve csillapítja a fájdalmat. Hihetetlenül gyors javulás érhető el az izomhúzódások, szakadások, rándulások, ficamok, zúzódások, törések gyógyulása terén, de ugyanilyen hatékonyan alkalmazható a lábszárfekélyek, egyéb sebek, ajakherpesz, övsömör vagy a pattanások gyógyulásának elősegítésében is.

 

-McKenzie módszer

 

A McKenzie módszer a gerincproblémák speciális vizsgálati és kezelési rendszere, amely az aktív mozgásterápiára, a gyógytornára épül. A kezelés fontos része a kiújuló fájdalmak megelőzése. E módszer szakszerű alkalmazásával gyakran a műtéti beavatkozás is elkerülhető. Az első alkalom egy alapos mozgásszervi vizsgálattal kezdődik, amellyel meghatározzuk a fájdalom okát. A beteg speciális mozdulatokat és testhelyzeteket ismétel, miközben figyeli azok fájdalomra gyakorolt hatását. Ennek alapján állítható össze a személyre szóló kezelési program.

-Manuális terápia 

A manuális terápia azoknak a kézzel végzett diagnosztikai terápiás fogásoknak az együttese, amelyek a támasztó-, mozgató rendszer működési zavarainak felismerésére és kezelésére irányulnak. A terápia meghatározó szerepet játszik az izületi blokkok oldásában és a kóros izomtónusok (görcsök) helyreállításában. A módszer nemcsak az izületek helyreroppantását, hanem a teljes vázizomzat rehabilitációját célozza meg.

 

A technika segítségével lokalizáljuk és analizáljuk a végtagi izületek vagy a csigolyák területén kialakult mozgásfunkció-zavarokat, és ennek alapján a különböző fogásokkal a fájdalomcsillapítást és a mobilizációt célozva dolgozunk.

-Tartásjavítás:

 

A gerinc melletti izomzat erősítése, és a megfelelő életmóddal kapcsolatos tanácsadás.

 

Műtétek utáni rehabilitáció 

 

Nyújtás, izomerősítés, a megfelelő izületi mozgások helyreállítása és a mozgásképesség biztosítása.

 

- K-Active Tape 

 

Bármely fájdalom esetén, megelőzésben, posztoperatív– és poszttraumás állapot esetén, orthopédiában, sportfizioterápiában, lymphológiában, neurológiában, belgyógyászati problémák esetén, nőgyógyászatban, gyermekgyógyászatban alkalmazható, fájdalomcsillapító eljárás.

 

Nyiroködéma Centrum-Egyensúly-Gyógytorna magánrendelő
Nyiroködéma Centrum-Egyensúly-Gyógytorna magánrendelő
Nyiroködéma Centrum-Egyensúly-Gyógytorna magánrendelő