Dr. Kalóczkai Andrea

Szakterület: 
Neurológus
Pszichoterapeuta
Mobil: 
+36 30-
4203709
E-mail: 
kalozkaandrea@gmail.com
Rendelési cím: 
Budapest
1132
Visegrádi u 74.
BUD
Medoc Egészségközpont 47° 31' 18.7572" N, 19° 3' 34.7328" E
Rendelési idő: 
Bejelentkezés alapján!
Fő tevékenység: 
Pszichoterapeuta, Neurológia
Dr. Kalóczkai Andrea
Bemutatkozás: 

 Orvostudományi tanulmányait Pécsett végezte, majd az Ajkai Városi Kórházban kezdett el neurológiai osztályon dolgozni.
Később az Országos Neurológiai és Pszichiátriai Intézetben (OPNI) Prof. Dr. Halász Péter osztályán dolgozott és foglalkozott az epilepszia betegség minden aspektusával.
1993-ban Pécsett szakvizsgázott neurológiából, majd Budapesten 2001-ben pszichoterápiából, és 2003-ban klinikai farmakológiából.
1996-ban 2 hónapot német állami ösztöndijjal a Bonni Egyetemi Klinikán tanulmányozozta az epilepszia betegség műtét előtti kivizsgálását.
1998-tól a Novartis Gyógyszer Hungary Kft-nél volt 5 évig orvostanácsadó, utána 4 évig az EGIS Nyrt-nél központi idegrendszeri gyógyszerekkel kapcsolatos marketing munkát végezett.
2012 óta különböző szakrendeléseken dolgozik
és több helyen tanít meseterápiát kiképző terapeutaként.

 
Szakterületeim:
-Pszichoterápia,
-Neurológia.
-rosszullét kezelése,
-fejfájás-
-epilepszia kezelése
-az idegrendszeri betegségek kivizsgálása, kezelése
-a betegséghez csatlakozó pszichés problémák gondozása
-a testi és lelki eredetű problémák elkülönítése, kezelése
-alvászavarkezelése
-végtagfájdalom kezelése
-egyéni, analitikusan orientált pszichoterápia
-pszichodráma
-analitikus meseterápia

Végzettség: 

A Pécsi Orvostudományi Egyetemen szereztem diplomát 1989-ben, majd az ajkai Magyar Imre Kórház neurológiai osztályán kezdtem el gyakorolni hivatásomat. 1992-ben Budapestre kerültem, és a hajdani „Lipóton”, vagyis az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben folytattam pályafutásomat. Itt mélyedtem bele az epilepszia betegek gondozásába, a betegek komplex kezelésébe, a gyógyszeres terápiáktól kezdve a pszichoszociális betegvezetésen át, az epilepszia műtét előtti kivizsgálásáig. 1983-ban tettem neurológiai szakvizsgát. Később az EEG és Elektrofiziológiai Labor és Fejfájás-ambulancia orvosaként dolgoztam tovább a Lipót falain belül. Ekkor már erősen érdeklődtem a pszichoterápia iránt, és 2000-ben pszichodráma- csoportvezető lettem, majd 2001-ben szakvizsgáztam pszichoterápiából. Így mind az önismeret iránt érdeklődőkkel, mind a lelki betegségben szenvedőkkel való foglalkozásra kiterjed végzettségem. Több epilepszia betegeknek szervezett terápiás és önismereti csoportot vezettem. 1998-tól a gyógyszeriparban dolgoztam, de klinikai munkámat nem szakítottam meg hosszú időre. Részt vettem a Szt. Margit Kórház neurológiai osztályának betegellátásában, a Korányi Tüdőgyógyintézet neurológiai tevékenységében, és közel 15 évig az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet epilepszia-szakrendelésén is dolgoztam. Gyakran vettem részt nemzetközi és hazai szakmai kongresszusokon, és több előadást is tartottam az epilepszia kezelésének témakörében. Klinikai farmakológiából 2003-ban szakvizsgáztam, több gyógyszervizsgálatban vettem részt vizsgáló orvosként.